Blog Opening

Jaahas, muutaman vuoden tauon jälkeen polkastaan taas blogi käyntiin. Muutetaan samalla hieman kirjoitusten tyyppiä. Koitan jatkossa keskittyä enemmän IT –alan tapahtumiin, tietoyhteiskunnan kuulumisiin, sekä jakaa tietämystäni ammatillisesta näkökulmasta.

Työskentelen keskisuuressa IT –talossa sovellusarkkitehtina pääasiassa Microsoftin työvälineillä ja SharePoint alustalla. Päätoimena minulla on sovellusten suunnittelu ja jonkin verran myös kehitystä. Toimin tiivisti asiakasrajapinnassa, joten koetan tuoda sovelluskehitykseen kenties näkökulmaan tältä tasolta. Päivittäinen huolenaiheeni on se, miten kuvata, kertoa ja ohjata sovelluskehitystä asiakkaan haluamaan lopputulokseen. Eli jos nyt satun törmäämään johonkin mielenkiintoiseen asiaan tai ratkaisuun, niin pyrin siitä kirjoittaa.

Sitten hieman blogin rakenteesta. Päätin nyt kokeilla asioiden tarkempaa kategorisointia, sekä eri kielillä kirjoittamista. Yleiset esimerkiksi kotimaan tietoyhteiskuntaan liittyvät kirjoitukset tulen kirjoittamaan suomeksi. Ammatilliset ja enemmän tekniset kirjoitukset teen englanniksi, jotta ne olisivat kaikkien saatavilla. En tiedä onko tämä lopulta toimiva ratkaisu, mutta ainakaan aluksi en halua lähteä kahden blogin järjestelmään ihan aikataulusyistä.

And in English,

This is now my first ever blog post where I’m using English. Few years ago I was blogging quite actively but then I just run out of energy. Let’s now try again with a little bit new approach.

I’m working as Software Architect in medium size IT company. Mainly I’m working with Microsoft’s products like C#, .Net and especially SharePoint. On my daily work I’m negotiating with our customers about system requirements and needs and trying to put those in a form that our developers can use during the software development.

On this blog I will use also English when I’m writing something work or technical related issues. So, every time I find something interesting on the fields of SharePoint, Microsoft development or general things from the IT field I will try to write an post. I all ready have some things and tips in my mind so stay tuned.

Advertisement